• SZO: Zagađenje vazduha u Srbiji opasno, 6.600 preuranjenih smrti u 2016.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Beogradu Marjan Ivanuša izjavio je da procene te organizacije iz 2016. ukazuju na oko 6.600 preuranjenih smrti usled zagađenja vazduha u Srbiji, i da to zagađenje „može rezultirati“ različitim ozbiljnim oboljenjima i dovesti do smrtnih ishoda.

    „Naše svakodnevne aktivnosti na području ratarstva, industrije, saobraćaja, grejanja, utiču na kvalitet vazduha, pa je potrebeno uvoditi dodatne mere na svim tim područjima“, rekao je Ivanuša za list Politika.

    On je rekao da je cilj dugoročno unapređenje kvaliteta vazduha i da su zbog toga potrebne koordinirane intervencije u relevantnim sektorima, ali ne samo na nivou donosioca odluka, već i celog društva.

    Kako je dodao, „puno toga može da se uradi na pojedinačnom nivou, ali uz podršku lokalne samouprave“.

    „Kada govorimo o zagađenom vazduhu treba pomenuti i veliki problem pušenja cigareta u Srbiji, za koji procene ukazuju da se na godišnjem nivou registruje skoro 20.000 preuranjenih smrti koje se mogu dovesti u vezu sa pušenjem“, istakao je Ivanuša.

     

    Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Beogradu Marjan Ivanuša izjavio je da procene te organizacije iz 2016. ukazuju na oko 6.600 preuranjenih smrti usled zagađenja vazduha u Srbiji, i da to zagađenje „može rezultirati“ različitim ozbiljnim oboljenjima i dovesti do smrtnih ishoda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]