Učionica Foto: pxhere
Srbija

Tiodorović: Najbolje da naredne dve-tri nedelje nastava bude onlajn

Izvor: 
RTS Pet, 14/01/2022 - 22:44Ako uzmemo u obzir da ćemo najverovatnije imati pojavu gripa, bilo bi dobro da makar dve do tri naredne nedelje u školama bude primenjena onlajn nastava, rekao je doktor Branislav Tiodorović.

 

Tiodorović za RTS kaže da su na današnjoj sednici Kriznog štaba jedinstveno odlučili o skraćenju vremena samoizolacije na sedam dana, s tim da onaj koji je sedam dana bio u izolaciji mora da se testira da bi mogao da nastavi svoj posao, što je besplatno za zdravstvene radnike.
 
Dodaje da oni koji budu praćeni na 10 dana mogu bez tetsiranja da se vrate na posao, ako nema simptoma.
Upitan koliko je u ovom trenutku zaraženo zdravstvenih radnika, Tiodorović navodi da ih ima više nego ranije.
 
"S obzirom na omikron soj koji je sa izuzetno visokom virulencijom i stopom zaražavanja, ima ih više nego ranije. Trenutno je oko 10 odsto na teritoriji cele Srbije. Treba očekivati da će taj broj rasti", predviđa.
 
Na pitanje da li se razmišlja o preraspodeli kadrova iz bolnica, Tiodorović kaže da misli da "najveći deo domova zdravlja uspeva to da pokrije, uz velike napore i izuzetno težak posao".
 
"Ovoga trenutka je na kovid ambulantama udar. U datom momentu, što će se procenjivati od strane ministarstva i rukovodilaca zdravstvenih ustanova, doći će do moguće preraspodele", navodi.
 
Upitan da li je omikron produžetak ili finale utakmice sa koronom, Tiodorović ocenjuje da "izgleda da većina misli upravo tako, da je ovo ipak silazna faza, da vodi ka rešenju koje svi očekujemo - da ova bolest postane sezonska bolest kao grip i da ćemo se, ko zna kada, sa njom rastati, ali u svakom slučaju će biti mnogo lakše nego što je sada".
 MarketingNajnovije vesti