Branislav Tiodorović printscreen
Srbija

Tiodorović pred sednicu Kriznog štaba: Gore nego u decembru, nema popuštanja

Izvor: 
RTS Sre, 24/03/2021 - 08:37Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je uoči sednice da je noć za nama bila izuzetno teška i da nema popuštanja mera.

On je za RTS rekao da moramo da izdržimo još ovu nedelju sa postojećim merama jer je situacija u bolnicama teška. Rekao je i da misli da će današnja sednica biti teška.

"Moramo biti realni, objektivno sagledati situaciju, noćas je bila teška noć, bila je još komplikovanija situacija, pune su bolnice takoreći potpuno, ambulante su radile skoro do kraja dana i noći, imamo povećanje broja pregleda, nemamo nijedan podatak koji kaže da možemo da ublažimo mere", naglašava epidemiolog.

"Mislim da je razumno izdržati do kraja ove nedelje sa ovim merama i pokušati da stabilizujemo situaciju", navodi Tiodorović.

Ističe da je u analizi na prvom mestu stav kliničara koji rade u kovid bolnicama koji, kaže, imaju situaciju možda težu nego u decembru.

"Budimo strpljivi, to je važno, disciplinovani, verujem da je ogroman deo stvarno spreman, čak verujem i ugostitelji, nije situacija da bilo šta popuštamo jer bismo doveli sebe da situacija da bude još teža", napominje član Kriznog štaba.

Podsetimo, u osam sati jutros počela je sednica Kriznog štaba na kojoj će se odlučivati koje mere ostaju, a koje se popuštaju ili pak dodaju nove.

 
MarketingNajnovije vesti