Najnovija vest
Srbija

Tržni centri se otvaraju od ponedeljka, škole od 19. aprila

Izvor: 
Blic/B92 Pet, 09/04/2021 - 09:33Na sednici Kriznog štaba odlučeno da se otvore tržni centri i da se đaci vrate u školske klupe. 

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović izjavio, obraćajući se medijima nakon današnje sednice Kriznog štaba, da je situacija i dalje vanredna, iako se uočava blag pad novih slučajeva. Takođe, kako je rekao, smanjuje se broj pregleda.

Ali, napomenuo je da ne treba zaboraviti da su bolnice i dalje pune. Ako se ovaj trend nastavi, može se očekivati da neke stvari mogu biti dopuštene.

"Pre svega se misli na to da tržni centri mogu da rade od ponedeljka, ali samo ako se ovaj trend opadanja nastavi. Smatramo da je vreme da se onlajn nastava smanji, odnosno da se đaci vrate u školske klupe od 19. aprila", objasnio je dr Tiodorović.

"Sve mere, koje se tiče prevencije koronavirusa - držanje distance, nošenje maske i dezinfekcija ostaju na snazi i moram reći da nam je spas vakcinacija", rekao je on.

"Mi smo možda i najbolji u Evropi po broju vakcina koje nudimo i po odzivu stanovnika. Ali, ne zavisi to samo od nas, već i od isporuka. Nadam se da će se ugovori ispoštovati i da ako bi tako bilo moći ćemo za mesec ipo do dva da stignemo do onoga što zovemo kolektrivni imunitet, sa vakcinisanim i onim koji su preboleli", rekao je Tiodorović.

Želeo sam da kažem da ima malo optimizma, dodao je on.
MarketingNajnovije vesti