Fudbalska lopta Foto: pixabay
Srbija

Tuga sprskog fudbala - Čačani predali meč u šestom minutu

Izvor: 
013info Sub, 17/04/2021 - 18:37

Fudbalski klub Borac, koji je FSS nedavno žestoko kaznio zbog navodnog nameštanja utakmice sa Železničarom iz Pančeva, iz revolta je izveo sedmoricu igrača na meč sa Radničkim iz Kragujevca u okviru redovnog kola Prve lige Srbije.

Ovaj meč je počeo u 16:00 sati, tačnije sa zakašnjenjem od pet minuta, a posle dvadesetak minuta je i prekinut.

Kao što je poznato, prema pravilima fudbala utakmica se može odigrati ukoliko jedna od ekipa ima najmanje sedmoricu igrača na terenu, a to je upravo i bio cilj Čačana – da obesmisle utakmicu, takmičenje i organizaciju, a ujedno izbegnu novu drakonsku kaznu disciplinaca FSS.

Ovako nešto je i najavljivao sportski direktor i trener ekipe Vladimir Stanisavljević. Kao što su i najaviti, tako su i uradili.

– Svi će videti kakvu ćemo mi lakrdiju sada da napravimo kada ekipe najvećih svetskih medija budu prenosili ono što ćemo mi uraditi na gostovanju u Kragujevcu ili na nekim narednim utakmicama. Neka nas kazne sa oduzimanjem još bodova, neka nas vode u zatvor, ja sam spreman. Mi putujemo u Kragujevac, ali ćemo na terenu svima poslati jasnu poruku – najavio je na jučerašnjoj konferenciji za štampu sportski direktor i trener Čačana.

Čačani su u autobusu nosili majice na kojima je pisalo 1×2, jasno aludirajući na kladioničarske igre. Na teren su izašli sa sedam fudbalera, a to je minimum kako bi utakmica mogla da se odigra.

To je bila samo uvertira jer su na teren izašli u tim majicama i klečeći istakli poruku

Već tokom prvog poluvremena je meč prekinut, a Čačani su se uputili u svlačionicu.

Ostaje da se vidi kako će FSS reagovati na ovakav potez.


MarketingNajnovije vesti