• Turističke agencije: Putnici ne prave problem zbog doplate avionskih karata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Građani Srbije ne prave veće probleme oko doplate karata za avio-prevoz u okviru turističkog aranžmana zbog poskupljenja goriva.
     
    To su za Betu rekli u turističkim agencijama i dodali da će pojedine agencije same platiti taj izdatak iz sopstvenog prihoda. 
     
    Komercijalni direktor turističke agencije Plana turs Milan Vasić rekao je da je zanemarljivo malo žalbi zbog naknadne doplate avionske karte u okviru aranžmana.
     
    Obavestili smo putnike 20 dana pre početka aranžmana da zbog poskupljenja goriva avio-kompanije traže doplatu od 30 do 50 evra za kartu i nema mnogo žalbi zbog toga„, rekao je Vasić.
     
    Dodao je da putnik ima pravo da otkaže aranžman u slučaju da doplata prelazi osam odsto vrednosti aranžmana, ali da doplata sada iznosi do sedam odsto.
     
    Doplata za avio-prevoz do grčkih ostrva je, kako je rekao, od 30 do 35 evra, za Tursku 40 evra, a za Egipat 50 evra.
     
    Vasić je rekao da vrednost avio-karte čini 50 odsto vrednosti aranžmana za Egipat i da košta 300 evra, pa je doplata od 50 evra nešto manje od 20 odsto od cene letovanja u toj zemlji.
     
    Vasić je rekao da su ti aranžmani prodati početkom godine, pre poskupljenja goriva, i da su agencije napravile aneks ugovora, ali da putnici ne traže da vide kalkulaciju.
     
    Turistička agencija Euroturs iz Niša je, prema rečima generalnog direktora Milana Petkovića, odlučila da iz sopstvenog prihoda plati trošak doplate za avio-karte jer „nije želela da izaziva nezadovoljstvo kod putnika“.
     
    Doplate za avio-karte su, prema njegovim rečima, bile od 70 do 100 evra.
     
    Preuzeli smo trošak doplate na svoju štetu jer nismo želeli nezadovoljne putnike iako je karta poskupela iz objektivnih razloga„, rekao je Petković.
     
    Istakao je da su cene aranžmana u ponudi korigovane posle poskupljenja goriva, ali da je „najgore što niko ne garantuje tu cenu do realizacije aranžmana“.
     
    Petković je rekao da nema problema sa skupim aranžmanima gde su doplate za avio-karte najveće jer se oni, uglavnom, ne prodaju mnogo ranije u odnosu na vreme korišćenja, pa nije ni bilo doplata.
     
    On je rekao da se strahuje šta će biti dalje i da li će gorivo poskupljivati i tokom leta jer niko ne garantuje da je ovo poskupljenje karata konačno.
     
    Direktorka turističke agencije Olimpik travel u Kragujevcu Branka Karadžić rekla je da ta agencija nije imala do sada problema zbog doplate avionskih karata jer je u programima naznačena ta mogućnost i putnici su time na vreme obavešteni.
     
    Bojimo se da to neće biti poslednje poskupljenje avionskih karata i to može da napravi problem tokom leta„, rekla je Karadžić. 

    Građani Srbije ne prave veće probleme oko doplate karata za avio-prevoz u okviru turističkog aranžmana zbog poskupljenja goriva.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]