Foto: Pikrepo
Srbija

Tužilaštvo i MUP kriju ko je bio u ministarskom "audiju" koji je imao sudar

Izvor: 
nova.rs Pon, 21/02/2022 - 20:54Tužilac i policija u Užicu još nisu dali više podataka o jučerašnjem udesu na zlatiborskom putu, kada je došlo do sudara ministarskog "audija" i "fijata" koji je vozio 20-godišnji mladić iz Užica.

 

"Ono što smo do sada utvrdili jeste da su u udesu učestvovala dva vozila, jedno vozilo koje je u vlasništvu MUP-a Republike Srbije, a koje se kretalo iz pravca Zlatibora prema Užicu, a drugim vozilom koje se kretalo ka Zlatiboru, upravljalo je privatno lice iz Užica. Došlo je do kontakta vozila oko središnje linije a ostataka od vozila je bilo sa obe strane kolovoza. Obavljen je uviđaj, uzeti materijalni tragovi, lica su u policiji dala izjave i poslata na ukazivanje medicinske pomoći. To je ono što sada imamo a, konkretno, ko je odgovoran za nezgodu, utvrdiće se u toku postupka", rekao je za Nova.rs tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu Vladimir Bošković.

Naveo je i da je u "audiju" pored vozača bila još jedna osoba, koja je sedela na mestu suvozača i koja je, kako kaže, kao i vozač "fijata", lakše povređena.

 
Policijska uprava, kasno sinoć, izdala je saopštenje u kome se navodi da je vozač "fijata", na koji je, piše Nova.rs, prema tvrdnjama očevidaca, naleteo ministarski "audi", na alkotestu imao 0,13 promila alkohola u krvi i posedovao probnu vozačku dozvolu, te da je isključen iz saobraćaja. Analiza, kojom će precizno biti definisana količina alkohola u krvi još nije završena.
 
U izveštaju MUP-a nema objašnjenja kako je do udesa došlo, a nema ni podataka o osobama koje su se nalazile u vozilu.
 
Udes se dogodio juče oko 10.30h u naselju Bela Zemlja na putu Užice-Zlatibor. 
 
 MarketingNajnovije vesti