• Tužilaštvo obustavlja postupak protiv direktora škola koji su insistirali na „maskama“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije Dejan Nedić preneo je da ih je ministar prosvete Branko Ružić na sastanku obavestio da Treće osnovno tužilaštvo obustavlja postupak protiv direktora škola.

    Nedić je za Tanjug, nakon sastanka sa Ružićem, rekao da ostaje „gorak ukus“ u ustima, jer su direktori koji su odlično radili u ovom periodu, doživeli ovako nešto.

    „Direktori su u ovom periodu čuvali zdravlje i đaka i zaposlenih. Ostaje gorak ukus da smo doživeli ovako nešto“, rekao je Nedić.

    On je naveo da je sastanku u Ministarstvu prosvete htela da prisustvuje i premijerka Ana Brnabić i da se izvini direktorima za neprijatnost koju su doživeli, ali je bila sprečena, te da se čak i predsednik Srbije oglasio.

    Postupak je pokenut po tužbi Sindikata zaposlenih u policiji, jednog od policijskih sindikata.

    Ružić: Spremni smo za online nastavu

    Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je ranije da očekuje da će na sednici Kriznog štaba biti razmotrene sve informacije sa kojim se raspolaže i na osnovu njih odlučeno da li postoji potreba da sve škole pređu na online nastavu.

    „Ne postoji mogućnost da vaspitno-obrazovni proces stane“, rekao je Ružić i dodao da za sada u slučaju većeg zaražavanja u pojedinim sredinama, lokalni krizni štabovi mogu da donesu odluku i zatraže saglasnost za prelazak na online nastavu preko nadležne školske uprave.

    Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije: Preći na onlajn nastavu

    Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da je zbog neprihvatanja predloga da se jesenji raspust produži sada situacija u školama u Srbiji teška i klizi „ka slomu obrazovnog sistema“ i zatražila hitan prelazak na onlajn nastavu.

    U dopisu ministru prosvete Brnaku Ružiću, Unija je navela da u školama u Srbiji ima više od 5.000 zaposlenih van sistema (zaraženih korona virusom i u izolaciji), a da kada bi se testirala i deca, pokazalo bi se da ima više od dva odsto zaraženih, što je prag za prelazak na onlajn nastavu, prema preporuci Ministarstva lokalnim samoupravama.

    Ukazuje se i na opterećenost učitelja koji od 1. septembra rade u duplim smenama sa dve grupe učenika, kao i sa učenicima koji „masovno prelaze na onlajn nastavu“.

    Predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije Dejan Nedić preneo je da ih je ministar prosvete Branko Ružić na sastanku obavestio da Treće osnovno tužilaštvo obustavlja postupak protiv direktora škola.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]