Zatvor Foto: pixabay
Srbija

Tužilaštvo traži određivanje pritvora za vozača koji se sumnjiči da je automobilom udario dečaka na Karaburmi

Izvor: 
Tanjug Pet, 23/07/2021 - 13:39Prvo osnovno tužilaštvo uložilo je žalbu sudu na odluku kojom je odbijen njegov predlog da se odredi pritvor za L. G. (38) koji je, kako se sumnja, 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece na pešačkom prelazu pa pobegao, potvrđeno je "Tanjugu".

Devetogodišnji dečak je juče od povreda preminuo. Odluku kojom je predlog tužilaštva za određivanje pritvora odbijen kao neosnovan, doneo je sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, a o žalbi će odlučivati krivično vanpretesno veće istog suda.

Umesto pritvora sudija za prethodni postupak je L. G. odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole.

Tužilaštvo žalbom traži od veća da odluku sudije preinači i da L.G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da ne bi mogao da utiče na svedoke.

L.G. se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i jer nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Ukazalo je, takođe, da je više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

"Tužilaštvo je u izjavljenoj žalbi na rešenje u svemu ostalo pri predlogu za određivanje pritvora, dajući jasne i argumentovane razloge zbog čega je ova procesna mera sa aspekta tužilaštva neophodna i nužna u konkretnom slučaju", navode iz tužilaštva.

Zbog puštanja na slobodu L.G. građani su organizovali proteste na Karaburmi.

Osumnjičenom L.G. se na teret stavljaju krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 časova upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S.B. (2011.) i L.B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda juče preminu.

Otac M.B. zadobio je za sada lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrdivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda. 
MarketingNajnovije vesti