• Tužilaštvo traži pet godina zatvora za Dijanu Hrkalović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnom predlogu protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović predložilo je sudu da je osudi na kaznu od pet godina zatvora zbog dva krivična dela trgovina uticajem.

    Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora.

    Optužni predlog je podnet sudu prošle sedmice i on ne ide na potvrđivanje poput optužnice, već sud po ispitivanju formalne ispravnosti zakazuje početak suđenja.

    Suđenje još nije zakazano, rečeno je Tanjugu u sudu.

    Hrkalović se tereti da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i nadležnog zamenika Višeg javnog tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

    Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe „Principi“.

    Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

    Optužnim predlogom Hrkalovićeva tereti da je Šušnjiću nakon podnošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv Eleza tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez.

    Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

    Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalović je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

    Šušnjić se, takođe, tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

    Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković i Šušnjić brane sa slobode.

     

    Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnom predlogu protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović predložilo je sudu da je osudi na kaznu od pet godina zatvora zbog dva krivična dela trgovina uticajem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]