• Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene pripadnike Vojske i Ministarstva odbrane

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudiji za prethodni postupak Specijalnog suda da odredi pritvor devetorici osumnjičenih za zloupotrebe, od kojih su neki visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

     

    Posle saslušanja, tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage u odnosu na deset osumnjičenih, preneo je RTS.

    Naredba se odnosi na A. N, S. S, A. T, J. S. i Z. K, koji su zaposleni u Ministarstvu odbrane, kao i na Z. R, S. R, N. B. i M. K, dok se za D. D. traga.

    Osumnjičeni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka.

    Terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

    Podsetimo, po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka, u saradnji sa VBA, Vojnom policijom, pripadnicima BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, 25. juna, lišeno je slobode devet lica u postupku koji se vodi protiv deset osumnjičenih, od kojih su neki visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

     

    Slobode su lišeni A.N., S.S., A.T., J.S., Z.K., Ž.R., S.R, N.B., i M.K., dok se za D.D. traga. Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, navodi se u saopštenju.

    Osumnjičeni su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, na čijem je čelu organizator A. N., zaposlen u Ministarstvu odbrane, iskoripćavanjem službenih položaja i ovlašćenja, radi sticanja imovinske koristi za sebe i druga lica, a na štetu budžeta Srbije, zaključivali veći broj ugovora koji su se odnosili na različita investiciona ulaganja za potrebe Ministarstva odbrane odnosno Vojske Srbije, saopšteno je iz tužilaštva.

    Pripadnici ove grupe su i četiri zaposlena u Ministarstvu odbrane, kao i pet odgovornih lica privrednih društava.

    „Osumnjičeni su radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi u višemilionskom iznosu, protivno svim pravilima procedure Zakona o javnim nabavkama, u ugovore koji se odnose na investiciono održavanje i ulaganja u objekte za potrebe komandi, jedinica i ustanova Ministarstva odbrane unosili neistinite podatke odnosno cene izvedenih radova koje su bile znatno veće od stvarnih (tržišnih)“, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

    Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

     

     

    Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudiji za prethodni postupak Specijalnog suda da odredi pritvor devetorici osumnjičenih za zloupotrebe, od kojih su neki visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]