• Tzv. Kosovo tuži Srbiju UEFA zbog tri prsta u Lisabonu FOTO

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Fudbalski savez tzv. Kosova obratio se UEFA radi žalbe na način proslave fudbalera Srbije svog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru.

     

    Naime, kako je saopšteno iz Prištine, prijava će se odnositi na isticanje nacionalističkih simbola putem majica, otpevanih pesama i pokazivanja tri prsta.

    Navodno je „problematična“ bila pesma „Veseli se srpski rode“.

    „U toj pesmi se pominju gradovi u dve susedne države Srbije, Prizren na Kosovu i Rumija u Crnoj Gori i to je neprihvatljivo. Takva provokacija i nacionalistička gestikulacija nije u skladu sa evropskim vrednostima, ali je samo deo srpskih šovinističkih i osvajačkih snova i misli“, navedeno je u saopštenju.

    Potom su „sporne“ i majice koje su srpski igrači obukli nakon trijumfa nad Portugalom u Lisabonu gde su Kosovo i Metohija sastavni deo srpske teritorije.

    Na kraju, u FS tzv. Kosova je zasmetalo i pokazivanje tri prsta koja su od davnina simbol srpstva.

     

    Fudbalski savez tzv. Kosova obratio se UEFA radi žalbe na način proslave fudbalera Srbije svog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]