GSP Beograd
Srbija

U Beogradu od sutra svi mogu u gradski prevoz!

Izvor: 
Blic Čet, 07/05/2020 - 15:57

Posle zahteva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nove odluke Kriznog štaba kojim je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz Beograda dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od sutra (petak, 8. maj) u 4.00 sata u istom obimu i na isti način kao pre odluke o ukidanju javnog prevoza.

- Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte, kao i pre odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Kriznog štaba da se kontroliše ko koristi javni prevoz – istakao je Vasiljević i apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu.

Podsetimo, prvobitno je odlučeno da će u prvoj fazi gradski prevoz u Beogradu moći isključivo da koriste zaposleni i to oni koji imaju personalizovane Busplus kartice, sa uplaćenom dopunom za maj mesec, kao i oni koji kupe jednodnevne, trodnevne ili petodnevne karte (sama kartica košta 40 dinara, a dopuna 250, 700 ili 1.000 dinara), uz obavezan radni nalog i to za svaki dan pojedinačno.

Potpuno nerazumna bila je i prethodna odluka da ne važe popularne nepersonalizovane karte, koje koštaju 89 dinara za vožnju od 90 minuta, a koje se mogu dopuniti na svakoj od 2.000 trafika u prestonici.

Zbog toga je, poslednjih dana na nekoliko prodajnih mesta Busplusa, koja su prva otvorena, došlo do stvaranja izuzetno velikih gužvi, kolona u kojima je stajalo po nekoliko stotina Beograđana u isto vreme, a koji su da bi izvadili karticu morali da čekaju i po tri-četiri sata.

Tokom poslepodneva i večeri trebalo bi da bude razjašnjena i preostala dilema, da li je u gradskom prevozu i dalje obavezna upotreba maski i rukavica, ili je i ovo samo preporuka nadležnih.

  •  
  •  



Marketing



Najnovije vesti