KCV Foto: KCV
Srbija

U jednom danu više od 30 hospitalizovanih na infektivnoj klinici KCV, četvoro na respiratorima

Izvor: 
021 Ned, 05/07/2020 - 09:56

Ukupno 139 pacijenata obolelih od virusa korona trenutno se leči u Kliničkom centru Vojvodine, što je značajan rast novoobolelih koji su hospitalizovani poslednjih dana.
 
Od ovog broja, četvoro obolelih nalazi se na respiratoru,  piše 021
 
U poslednja 24 časa u Klinički centar Vojvodine primljen je 31 pacijent sa virusom korona, navode u ovoj ustanovi, koja zbrinjava obolele iz Vojvodine.
 
"U cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19 i preduzimanja svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa, zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva, podsećamo da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitnih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima. Osim ovih preporuka, neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje i dezinfekcija ruku", navode u Kliničkom centru Vojvodine.
 
U samoizolaciji se nalazi 416 pacijenata, što znači da dnevno u ovaj vid lečenja i preventive ode pedesetak građana.
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković najavio je otvaranje još dve klinike za prihvat eventualno većeg broja obolelih građana i evidentirao Vrbas kao potencijalno žarište.
 MarketingNajnovije vesti