• U nedelju program ekonomskih mera za oporavak posle korone, ne razmišlja se o smanjenju plata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će u nedelju biti predstavljen program ekonomskih mera, sa procenom efekata, načinom finansiranja i tehnikom i tehnologijom sprovođenja, za oporavak srpske ekonomije, koja je pogođena situacijom sa virusom korona.

    „Mislim da smo napravili ozbiljan program, kao i 2014. godine. Nismo jurili i žurili da se dodvoravamo narodu, već smo doneli ozbiljne mere koje će pokazati da Srbija može brže od drugih da izađe iz ekonomskih problema u koje ju je korona bacila“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

    Predsednik je istakao da se nijednog trenutka nije razmišljalo i ne razmišlja se o smanjenju plata, dok će, kaže, svi u regionu pribeći smanjenju plata i penija, jer neće moći da izdrže.

    „Pored i posle života naših ljudi, koji su najvažniji, ovo je od ključnog značaja“, naglasio je Vučić.

    On je preneo da je juče primljeno 1.340 lekara i 1.900 medicinskih sestara, uz zahvalnost svima koji, kaže, ne žale svoje živote i rizikuju zdravlje da bi pomogli bolesnicima.

    „Ima i onih koji se povuku, njih uvek ima kada je teško. Oni koji se sakriju, kibicuju i dobacuju, ali ima uvek i onih koji žele da pomognu i rizikuju svoje zdravlje“, rekao je Vučić.

    Pomoć za Srbe na KiM i Republiku Srpsku koliko se može

    Vučić je rekao da je jedna žena na Kosovu i Metohiji, stara 62 godine, iz sela Dobrotina kod Lipljana prva u srpskim sredinama koja je pozitivna na korona virus.

    „Molimo sve Srbe da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije. Pomažemo na sve načine, na severu će moći da kupe sve što im je potrebno“, rekao je Vučić.

    On je naveo i da će na severu Kosova i Metohije tržište brašna za dva dana biti stabilizovano.

    Vučić je rekao da je najveća obaveza Srbije Republika Srpska kojoj nedostaje, pored respiratora, i osnovna zdravstvena oprema i da će se činiti sve da im se pomogne i to besplatno.

    „Divim se kako i plate isplaćuju“, rekao je Vučić.

    On je rekao da će Srbija sa respiratorima, maskama i drugom opremom da pomogne RS.

    Kako kaže, tražili su i 27 vrsta lekova, a Srbija će uputiti šest osnovnih, te stetoskope, stalke za infuziju i osnovna sredstva.

    Vučić je navio pomoć i za Goražde i Drvar u Federaciji BiH, jer kako je rekao nije vreme kada ljudi treba da se razlikuju po veri i naciji.

    „Drvar, Perovac, Grahovo i Glamoč nemaju respiratore, sve se trudimo da pokrijemo koliko je moguće“, rekao je Vučić.

     

     

    Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će u nedelju biti predstavljen program ekonomskih mera, sa procenom efekata, načinom finansiranja i tehnikom i tehnologijom sprovođenja, za oporavak srpske ekonomije, koja je pogođena situacijom sa virusom korona.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]