• U Novom Sadu održana svečanost povodom praznika mađarske nacionalne manjine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Svečanost povodom praznika mađarske nacionalne manjine – 20. avgusta – Dana Svetog Ištvana održana je večeras u Novosadskom pozorištu.
     
    Čestitajući praznik, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je uverenje da ćemo i dalje zajedno i uspešno čuvati sve ono što je najvrednije u Vojvodini.
     

    „Ravnopravnost srpskog naroda i svih nacionalnih manjina i svih ljudi koji u njoj žive – bez obzira na etničku, konfesionalnu, kulturološku ili bilo koju drugu pripadnost – jedna je od najvažnijih karakteristika i najvećih vrednosti Vojvodine. Zato očuvanje i unapređivanje te ravnopravnosti i jeste jedan od naših najznačajnijih ciljeva“, izjavio je Mirović. 

     
    Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, on je dodao da su od izuzetnog značaja plodotvorna saradnja i izvanredni odnosi Srbije i Mađarske, „predvođenih predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Viktorom Orbanom – hrabrim, odlučnim i mudrim državnicima posvećenim očuvanju interesa, identiteta i tradicionalnih moralnih vrednosti svojih naroda i zemalja“.
     
    Predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Jene Hajnal izjavio je da je sreća i obaveza prisećati se predaka, kao i da ovaj praznik ima poseban značaj jer je jedan od istaknutih datuma od pokrajinskog značaja.
     
    Današnje slavlje dokazuje našu volju i značaj toga što smo svi privrženi zajedničkoj nadi koja nam gradi budućnost“, naglasio je Hajnal.
     
    Svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici Vlade Srbije, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, predstavnici Grada Novog Sada i drugi.
     
     

    Svečanost povodom praznika mađarske nacionalne manjine – 20. avgusta – Dana Svetog Ištvana održana je večeras u Novosadskom pozorištu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]