• U Pančevu celo pile 400 dinara, sir najskuplji u Kragujevcu, a krompir u Beogradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Republički zavod za statistiku objavio je podatke o cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj nedelji marta, iz kojih se vide najčešće i maksimalne cene po gradovima Srbije.

    Računajući najčešće cene, u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kragujevcu i Kraljevu šargarepa je koštala 100 dinara za kilogram.

    U Kragujevcu je cvekla bila 120 dinara, pečurke u Novom Pazaru najčešće 450 dinara, a praziluk u istom gradu 220 dinara.

    Cena pomorandži u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu bila je 200 dinara, dok je za žuti grejpfrut ista suma najčešće bila potrebna pored Mitrovice i u Kraljevu, Leskovcu i Šapcu.

    Najčešća cena kivija od 250 dinara bila je u Kragujevcu i Subotici, a sterilisano mleko je u Vranju koštalo 180,99 dinara.

    Najskuplji kajmak od 1.500 dinara po kilogramu nuđen je u Zrenjaninu i Subotici, a najčešća cena sveže ribe u Smederevu bila je 850 dinara.

    Juneća rozbratna u Beogradu je koštala 1.099 dinara, svinjska krmenadla u Novom Pazaru bila je 720 dinara, a teleći kotleti najčešće su u Pančevu koštali 1.499 dinara.

    Celo sveže pile do 400 dinara po kilogramu koštalo je na pijacama u Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Užicu i Subotici, dok je u najvećem delu gradova Srbije u prodavnici cena bila do 320 dinara.

    Gledajući najveće cene postignute do 7. marta krompir je sa i do 150 dinara za kilogram bio najskuplji u Beogradu, pasulj sa 700 dinara u Novom Pazaru, cvekla po ceni od 200 dinara u Beogradu i Kragujevcu, a sladak kupus po ceni od 70 dinara u Beogradu, Kragujevcu i Zrenjaninu.

    Očišćeni orasi maksimalnu cenu od 1.500 dinara za kilogram imali su u Novom Pazar kao i jabuke koje su koštale i do 179 dinara, najviših 250 dinara za limun zabeleženo je u Beogradu, dok su banane sa 260 dinara bile najskuplje u Zrenjaninu.

    Domaći sir maksimalnu cenu od 1.049 dinara dostigao je u Kragujevcu, dok su jaja sa 30 dinara bila najskuplja u Novom Pazaru.

     

    Republički zavod za statistiku objavio je podatke o cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj nedelji marta, iz kojih se vide najčešće i maksimalne cene po gradovima Srbije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Najboljim istraživačama povećanje plata za 30 odsto

    Na osnovu podataka portala eNauka i međunarodno priznatih naučnih rezultata, nedavno je objavljena lista na kojoj su naši najbolji istraživači. Zbog svojih izvanrednih dostignuća, njih 10 odsto […]

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]