• U školama se obeležava Nedelja borbe protiv vršnjačkog nasilja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povodom nedelje borbe protiv vršnjačkog nasilja, Ministarstvo prosvete je pozvalo danas zaposlene u školama da učestvuju u realizaciji akreditovane onlajn obuke „Primena priručnika ka sigurnom i podsticajnom školskom okruženju“, na Nacionalnom obrazovnom portalu. 

    Cilj obuke je da se unaprede kapaciteti obrazovnih ustanova za primenu procedura u oblasti zaštite od nasilja i diskriminacije, kao i da ponudi resurse za preventivni rad, saopštilo je Ministarstvo.

    Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom „Dan roze majica“ obeležava se poslednje nedelje februara u osnovnim i srednjim školama, kao i u predškolskim ustanovama. 

    „U obrazovno-vaspitnim ustanovama širom Srbije, organizovane su preventivne aktivnosti na temu zaštite od nasilja i diskriminacije. Obeležavanje ovog dana ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, poštovanja različitosti, razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata. Važno je da svakoga dana ukazujemo na značaj prevencije i borbe protiv nasilja“, prenosi Minisatrstvo u saopštenju izjavu ministra prosvete Branka Ružića.

    On je podsetio da je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja donela niz mera koje podrazumevaju promenu podzakonskih i zakonskih akata, kako bi se dodatno unapredio sistem za prevenciju i reagovanje na nasilje.

     

    Povodom nedelje borbe protiv vršnjačkog nasilja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]