• U Srbiji danas 3499 novozaraženih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Srbiji je za poslednja 24 sata na korona virus testirano 14.116 građana od kojih je 3.499 pozitivnih.

    Od posledica kovida preminulo je 17 obolelih.

     

    Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 158 pacijenata.

    U Beogradu je i dalje najozbljnije sa 1.597 potvrđenih slučajeva, a broj zaraženih povećao se u Novom Sadu i sada iznosi 330. U Nišu je 113, dok je u Kragujevcu 88, a u Kraljevu 70 potvrđenih slučajeva.
     
    U Južnobanatskom okrugu danas je 138 novozaraženih, a po gradovima i opštinama Pančevo 70, Vršac 16, Alibunar 25, Kovin 5, Kovačica 4, Bela Crkva 3, Plandište 6, Opovo 9.
     
    U Opštoj bolnici Pančevo na lečenju je 220 kovid pacijenata od kojih je troje na respiratoru, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Slobodan Ovuka i dodao da je najviše zbrinutih pacijenata iz Beograda, kao i sa područja južnog Banata.

    Izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, podsećamo, stupile su na snagu danas tačno u 14 časova.

    Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji da je zdravstveni sitem prebukiran. Lončar je potvrdio da Vlada Srbije razmatra nove mere na predlog Kriznog štaba.

    Nakon jučerašnje održane sednice Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon je obelodanio spisak mera koje su predložene Vladi Srbije.

    – Osnovno je da se sve mere koje su do sad donete poštuju. Drugo što smo predložili je da maske budu obavezne u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru i to posebno u pešačkim zonama. Mi smo predložili da objekti u kojima dolazi do zaražavanja, a to su prvenstveno noćni klubovi, ne rade posle 18 sati. Prvenstveno se misli na noćne klubove. To je oročena mera na dve nedelje. Oročena mera bi podrazumevala da se sagleda efekat njen efekat nakon dve nedelje – kazao je Kon.

     

    U Srbiji je za poslednja 24 sata na korona virus testirano 14.116 građana od kojih je 3.499 pozitivnih.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija