• U Srbiji danas zvanično više od 1800 novozaraženih koronavirusom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Za poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 9.531 osoba, od čega je pozitivno 1.817 ljudi. Nažalost, preminulo je još šest osoba.

    Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 51 pacijent.

     

    Brojke po gradovima

    Beograd 980 (54%) Novi Sad 95 Kragujevac 68 Kraljevo 38 Valjevo 34 Čačak 32 Šabac 32 Niš 28 Kruševac 25 Zrenjanin 21 Ostali manje od 20

    Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović rekla je za Dnevnik RTS da je ove nedelje registrovano tri puta više novozaraženih nego prošle i da se bolnički kapaciteti pune. Ističe da nije prošlo vreme teških kliničkih slika kada je u pitanju kovid 19 i apelovala da budemo lični kontrolori u sprovođenju mera.

    – Prema podacima samo uz Beograda, tokom noći je bilo više od 50 prijema. Tokom dana će do preseka biti još više – rekla je Jovanovićeva.

    Član Kriznog štaba dr Srđa Janković, komentarišući epidemiološku situaciju u Srbiji, rekao je da ne može tako lako da se prate kontakti zaraženih „jer ih ima previše“, a epidemiologa tek nešto više od stotinak u celoj zemlji.

     

    On je rekao i da smo tek na početku trećeg talasa i da se epidemija ubrzava.

     
    Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je danas da za sada nema razloga da se s kombinovane pređe na onlajn nastavu, navodeći da će se pratiti situacija sa epidemijom korona virusa i da će se u dogovoru sa Kriznim štabom donositi odluke.

    Ružić je novinarima na Mašinskom fakultetu rekao da se podaci razmatraju na dnevnom nivou, te da u 11 upravnih okruga u Srbiji korona nije ušla u obrazovni sistem, a da je u Beogradu u oktobru samo 0,024 odsto učenika ili studenata dobilo koronu.

    „Ti rezultati govore da smo napravili dobru branu i da smo merama odgovorili na izazov, ali svakako smo alarmirani situacijom u okruženju, kao i u razvijenim zemljama Zapadne Evrope“, rekao je Ružić i dodao da će se situacija i dalje pratiti i donositi odgovarajuće odluke.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]