• U Srbiji na koronavirus testirano 20 osoba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     Srbiji je do sada 20 osoba testirano na koronavirus i nisu registrovani slučajevi obolevanja, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

    Do juče u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta „Torlak“ testirano je 16 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja (boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva). Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi koronavirus.

    Ministarstvo zdravlja navodi da su jutros do 8 časova testirani uzorci još četiri osobe koji su takođe bili negativni na novi koronavirus.

    Od 24. februara u Srbiji se primenjuju korigovani algoritmi za postupanje shodno razvoju epidemiološke situacije u svetu, posebno u Italiji, kao i na osnovu do sada stečenih saznanja o karakteristikama infekcije i uzročnika, objašnjava Ministarstvo.

    Navode i da se područjem intenzivne transmisije virusa smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije. U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa SARS-CoV-2 smatraju se: Kina (naročito grad Vuhan u provinciji Hubej), Republika Koreja (Južna Koreja), Singapur, Japan, Iran i Italija (posebno severna Italija).

    Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer „Dajmond princes“ koji je usidren u luci Jokohama u Japanu.

    Putnici koji dolaze iz područja intenzivne transmisije virusa, ukoliko imaju simptome respiratornog oboljenja sa povišenom telesnom temperaturom, treba da se jave telefonom na broj 064/8945235 koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja.

    Ministarstvo zdravlja od danas će dva puta dnevno objavljivati sve informacije u vezi sa koronavirusom. Informacije će biti objavljivane u 8 i 18 časova na sajtu Ministarstva na adresi covid19.rs.

     Srbiji je do sada 20 osoba testirano na koronavirus i 

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]