• U Srbiji se najviše pije pivo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Petina isptanika u istraživanju koje je urađeno tokom oktobra ove godine reklo je da ne konzumira alkohol uopšte, dok se za pivo kao prvi izbor odlučilo 32,8 odsto ispitanika, 28,9 odsto njih je reklo da preferira vino, za „žestinu“ se odlučilo 14,3 odsto, dok je 2,1 odsto njih odabralo neko drugo alkoholno piće.
     
    Istraživanje je obuhvatilo 1.300 građana iz cele Srbije, od toga 51 odsto žena, a gledano po polu razlika je velika jer je pivo kao prvi izbor imalo 73 odsto muškaraca i 27 odsto žena. 
     
    Žene prednjače u konzumaciji vina, od ukupnog broja onih koji su se odlučili na prvom mestu za ovo piće je 57 odsto žena, dok je 60 na prema 40 odsto odnos u korist muškaraca kada se radi o izboru žestokog pića.
     
    Od ukupno 21,9 odsto ispitanika koji su rekli da ne piju alkohol uopšte većina su žene, čak 86 odsto, svega 14 odsto odgovora da ne konzumiraju alkoholna pića dali su muškarci. Omiljeno alkoholno piće kod trećine žena je vino, pokazalo je istraživanje, dok se gotovo polovina muškaraca odlučuje za pivo (49 odsto).
     
    Demostat je u istraživanje uključio sve građane starije od 18 godina, a najviše ih je, gotovo dve trećine bilo u kategoriji od 40 do 65 godina starosti. Gotovo polovina ispitanika je iz Beograda (48 odsto), slede Vojvodina sa 21 odsto, Šumadija i Zapadna Srbija sa 18 odsto, Južna i Istočna Srbija sa 13 odsto.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija