• U Srbiji u petak 7.780 novozaraženih, 57 umrlo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Za poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus su testirane 22.404 osobe, njih 7.780 bilo je pozitivno, dok je nažalost 57 osoba preminulo.

     

    Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije se nalazi 245 pacijenata.

     

    Dr Predrag Kon na konferenciji za medije saopštio je da je najviše pozitivnih rezultata danas u Beogradu 2033, slede Novi Sad sa 586, Kragujevac za 396 i Pančevo sa 235 pozitivnih.

    Kon je rekao i da se u pančevačkoj bolnici trenutno leče 222 pacijenta obolela od kovida 19.

    Prethodno je jutros održan sastanak ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

    Član Kriznog štaba Mijomir Pelemiš je nakon sastanka izjavio da je razmatrana situacija u čitavoj zemlji i naglasio da je stanje ozbiljno, ali da je pod kontrolom.

    Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović je saopštio da je danas doneta nova odluka i da je isto tako od danas novo pravilo na snazi da bi se smanjila navala na trijažne centre.

    – Svi sa simptomima prvo moraju da se jave u najbližu kovid ambulantu na test i analize pa se tek onda i isključivo sa dobijenim uputom šalju u određeni trijažni centar – rekao je Stevanović.

    Vlada Srbije je inače juče donela odluku da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas – do 15. decembra 2020. godine.

    U periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola izvoditi na daljinu.

    – Zimski raspust počinje 21. decembra 2020. godine, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije – navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

     

     

    Za poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus su testirane 22.404 osobe, njih 7.780 bilo je pozitivno, dok je nažalost 57 osoba preminulo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]