• U Srbiju stiglo još 50.000 doza vakcine Sputnjik V

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Srbiju je jutros stiglo još 50.000 doza ruske vakcine „Sputnjik Ve“.

    Avion, koji je dopremio vakcine iz Rusije, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, sleteo je oko 8 sati.

    Prema rečima ministra za inovacije Nenada Popovića, reč je o prvoj komponenti vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi”.

    Popović je za Tanjug naveo da su vakcine stigle iz fabrike ”Biokad” u Sankt Peterburgu, gde je pre dva meseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine ”Sputnjik Ve”.

    ”Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsednika Vučića”, rekao je Popović.

    On je izrazio zadovoljstvo, jer se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.

    ”Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta, odnosno tokom prve polovine aprila sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji”, rekao je Popović.

    Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.

    U Srbiju je jutros stiglo još 50.000 doza ruske vakcine „Sputnjik Ve“.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

    Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]