Stari Foto: Maxpixel
Srbija

U ustanovama i domovima zaraženo 15 korisnika i 32 zaposlena

Izvor: 
Tanjug Pon, 13/07/2020 - 17:13

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, virusom korona zaraženo je 15 korisnika i 32 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 642, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 235.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa Kovid -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mladenovcu, Mataruškoj Banji, ''Srem'' u Rumi, Kragujevcu, Domu Bežanijska kosa u Beogradu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica ''Male pčelice'' u Kragujevcu i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Takođe, virus korona je potvrđen i u centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, kao i u Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenja Čukarica, Lazarevac, Zvezdara, Vračar i Barajevo.

Kako je saopšteno, prisustvo Kovid-19 je potvrđeno i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u ?Kragujevcu i Ćupriji, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ''Dečje srce'' u Beogradu, Radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad ''Solidarnost” u Pančevu i Radnoj jedinici Stacionar pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu.

Virus korona potvrđen je i u domu za smeštaj odraslih i starijih ''Terza Eta'' u Priboju, ''Una Dom'' u Beogradu i ''Olga'' u Kotežu u Beogradu.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'', u Beogradu.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.
MarketingNajnovije vesti