Mačka Foto: needpix
Srbija

Udruženje: Nadležni da reaguju povodom dranja mačke na gradilištu Linglonga

Izvor: 
Beta Uto, 12/10/2021 - 13:44


Udruženje za brigu o životinjama "Beta" iz Zrenjanina pozvalo je nadležne da reaguju povodom snimka na kom dvojica kineskih radnika na gradilištu fabrike Linglong u tom gradu, nožem deru mačku.
 
Iz tog udruženja su za agenciju Beta naveli da im je ranije već prijavljivano da u supermarketima u Zrenjaninu Kinezi redovno traže mačije meso.
 
"Pošto ne mogu u slobodnoj prodaji da ga nabave, neverovatno je i potpuno nerazumljivo da su smatrali da je ovo ispravan način da zadovolje svoje navike u ishrani. Ubistvo mačke, dranje kože u po bela dana nasred gradilišta kako bi pripremili obrok..Malo je reći da su takve scene nedopustive u 21. veku", naveli su iz udruženja. 
 
Dodali su da radnici iz Kine, bez obzira na životne navike i ishranu, moraju poštovati zakone Srbije dok su na njenoj teritoriji. 
 
"Pozivamo nadležne da prestanu da izbegavaju odgovornost za sprovođenje zakona a policiju da uhapsi počinioce jer su jasno snimljene dve osobe koje je moguće identifikovati i privesti, a potom osuditi za taj gnusan čin", naveli su iz Udruženja za brigu o životinjama Banata "Beta".
 
Oni su pozvali građane da se u nedelju, 17. oktobra pridruže skupu u centru Novog Sada sa kog će više udruženja za zaštitu životinja uputiti zahtev za poštovanje i primenu zakona o dobrobiti životinja. MarketingNajnovije vesti