• Ugovori o zaposlenju najbojim diplomcima medicine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji danas su uručeni ugovori o zaposlenju.

    Posao dobija 100 lekara i 200 medicinskih sestara, a ugovore o radu im je u Palati Srbija uručio predsednik Aleksandar Vučić.

    Svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dekani medicinskih fakulteta, direktori Kliničkih centara, kao i direktori bolnica.

    Ministarstvo zdravlja pokrenulo je 2018. godine Program zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, a sve u cilju omogućavanja najboljim mladim lekarima i sestrama nastavak profesionalnog usavršavanja u Srbiji.

    Inače, u okviru tog projekta posao, specijalizaciju i doktorske studije do juna ove godine dobilo je 411 najuspešnijih mladih lekara, doktora medicine, kao i 700 medicinskih sestara i tehničara.

    Kada mladost i pamet ove zemlje, najtalentovaniji i najvredniji ostaju da u svojoj zemlji grade profesionalni i životni put, Srbija se razvija i napreduje, poručeno je na ceremoniji.

    Vučić: Zdravstvo jedan od stubova države

    Zdravstvo postaje jedan od četiri najvažnijih stuba jedne države, uz broj ljudi, ekonomski rast, finansijsku i vojnu moć, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić ističući da će država nastaviti da snaži taj sektor i povećava plate zdravstvenim radnicima.

    Vučić je prilikom uručenja ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, čestitao na velikom uspehu, i na tome što su, kako je rekao, svojom odgovornošću i trudom uspeli da postanu lekari, medicinske sestre i tehničari i pokazali da zalaganjem mogu mnogo da urade za sebe i svoju budućnost.

    „Današnji dan je važan, ne samo za nas, jer vidimo da imamo budućnost, da je budućnost zdravstvenog sistema zagarantovana, već i za vas“, rekao je Vučić i dodao da je i sam, primajući razne stipendije kao student to prihvatao kao poklon države, i trudio se da pokaže poštovanje prema državi.

    „Vaša odgovornost prema građanima i državi je velika, ali ona pre svega proizilazi iz prirode posla, jer biti lekar ne znači samo biti uvažen u društvu, to je danas mnogo više. Danas je odgovornost na lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima mnogo veća“, rekao je Vučić.

    On je ukazao da ćemo u narednom periodu imati novih problema, ne samo zbog kovida, jer će biti i novih virusa.

    „Zdravstvo postaje jedna od četiri najvažnije stvari, uz broj ljudi, ekonomski rast i finansijsku moć i vojnu moć. Zdravstvo je uz poslednjih godinu i po dana jedna od četiri noge stolice koja se zove država“, rekao je Vučić.

    On je istakao da su svi zdravstveni radnici pokazali veliku borbenost, na čemu im je beskrajno zahvalan.

    „Vaša uloga nikad nije bila veća i biće sve veća u narednom periodu, na globalnom nivou. Zato je važno da imamo škole, univerzitete koje su u stanju da školuju najbolje. Vi ste ti koji predstavljate budućnost zemlje i molim vas da uvek vodite računa o građanima i svojoj zemlji“, poručio je Vučić.

    On je dodao da jeste obaveza države da zaposli ljude u zdravstveni sistem, ali to može samo ako je ekonomski jaka.

    Ukazao je da se pokazalo da državno zdravstvo, kada je najteže, preuzima gotovo sve na svoja pleća, zbog čega će se nastaviti dalje snaženje i jačanje tog sektora, kao i dalji rast primanja.

    „Računamo na vas. Hvala za dosadašnji trud i rad, a vi vratite državi i vašim roditeljima tako što ćete biti najbolji, a mi apsolutno verujemo u vas“, poručio je Vučić.

    Najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji danas su uručeni ugovori o zaposlenju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]