Srbija

Uhapšen direktor Infrastruktura Železnica Miroljub Jevtić zbog mita

Izvor: 
Tanjug/Beta Sub, 11/01/2020 - 11:41

Uhapšena je četvorka na čelu Železnica Srbije - direktor ovog preduzeća Miroljub Jevtić zbog mita od 10.000 evra, ali i član Nadzornog odbora i dvojica advokata za davanje mita. Sumnja se da je to samo jedna od tranši koje su delili između sebe, saopštio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar MUP Srbije Nebojša Stefanović obraća se javnosti iz Palate Srbija na aktuelne teme, pre svega borbe protiv kriminala i korupcije.

- Uhapšeni direktor infrastrukture Železnice Srbije primio je mito od 10.000 evra zbog eksproprijacije zemljišta - rekao je ministar.

Polciija je u trenutku hapšenja, kako kaže, našla novac.

Uhapšeni i advokati

Uhapšeni su i advokati koji su dali mito. Oni su fakturisali novac u svom interesu, a novac su delili.

Ministar je sredinom nedelje saopštio da je u protekloj godini izvedeno nešto manje od 82.000 krivičnih dela što predstavlja najmanji broj krivičnih dela na godišnjem nivou u poslednjih 25 godina. On je to saopštio nakon sednice kolegijuma koju je održao sa rukovodiocima svih organizacionih jedinica MUP, navodi Kurir.

Kako je tada rečeno, u Srbiji je prošle godine izvršeno 81.846 krivičnih dela, što je smanjenje u odnosu na 2018. godinu kada je evidentirano 86.043 dela. Na kolegijumu su razmatrani i planovi za ovu godinu, počev od otvaranja novih policijskih i vatrogasnih stanica.
MarketingNajnovije vesti