Foto: pixabay
Srbija

Uhapšen zbog deljenja piratske verzije filma "Toma"

Izvor: 
Tanjug/FoNet Pon, 11/10/2021 - 18:18Jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi film "Toma" po društvenim mrežama uhapšen je.

On je u nedelju saslušan u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i izneo odbranu, rečeno je u tom tužilaštvu.

Svi koji su dalje neovlašćeno podelili ovaj link sa filmom "Toma" biće takođe procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva.

Tokom poslednjih nekoliko dana na društvenim mrežama uočeno je neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi film "Toma", a čim je to primećeno, MinaCord i CobraFilm, koje su i vlasnici autorskih prava, prijavili su sve nadležnim organima - Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova.

Obaveštena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA), koja je tokom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u saradnji sa nadležnim državnim institucijama.

Producenti filma, Željko Joksimović i Dragan Bjleogrlić, pozvali su poštovaoce umetnosti Tome Zdravkovića da pravo iskustvo dožive u bioskopu.

"Piraterija je nepoštovanje dela. Piraterija je krađa. Piraterija nema dušu. Svaki kadar, svaka kompozicija u filmu ‘Toma’ snimljena je tako da se u njoj uživa na velikom platnu i svim pogodnostima koje nude današnji bioskopi. I upravo tu emociju nikada ne možete doživeti na monitorima kompjutera ili telefona", poručili su Joksimović i Bjelogrlić.

Oni su dodali da ih ipak raduje činjenica da publika i dalje u velikom broju odlazi u bioskop da "na pravi način doživi priču o ‘Tomi'" i podsećaju da je film pogledalo više od 500.000 gledalaca, a ujedno je oboren i dnevni rekord sa 35.000 posetilaca bioskopa.

 
MarketingNajnovije vesti