Injekcija Foto: pixnio
Srbija

Uhapšena nadrilekarka iz Srbije, „botoksirala“ i po Hrvatskoj

Izvor: 
Blic Uto, 19/10/2021 - 23:46Olgica Lončar (47), nadrilekarka iz Srbije, privedena je u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj prošle nedelje nakon što su je inspektori uhvatili kako u jednom kozmetičkom salonu u susednoj državi pruža usluge bez potvrde rada za strance, saznaje "Blic".

Lončareva je, kako piše Blic, ubrizgavala dermalne filere pacijentkinjama bez potvrde rada za strance. Nakon saslušanja u policijskoj stanici u Slavonskom Brodu, Olgica Lončar je puštena iz pritvora. Po povratku u Srbiju, nakon pretresa na carini, zaplenili su joj novac i medicinske preparate, i sprovedena je u pritvor, navodi list.

Olgica Lončar jedan je od nadrilekara o kojima je „Blic“ već pisao,  protiv kojih su klijenti iz Srbije u junu ove godine podneli prijave zbog nestručnog izvođenja zahvata, za koje, kako se sumnja, nisu imali kvalifikacije. Ljudima su ostajale užasne posledice, dok je pojedinima i narušeno zdravlje, navodi Blic.

Krivičnu prijavu protiv Olgice Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona „Solotubeleza“ Trećem osnovnom tužilaštvu tada je podnelo Udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, nakon čega je ovo tužilaštvo naložilo policiji prikupljanje svih potrebnih dokaza kako bi se odlučilo po prijavi, podseća list.

Lonačareva se sumnjičila da je bez ikakve diplome medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavljala medicinske zahvate nad ženama koje su dolazile na tretmane hujalurnom u njen salon na Novom Beogradu. Navodno, iako nije upisana u registar lekarske komore, Lončareva je putem Instagram naloga „Solotubeleza“ nudila usluge izbeljivanja zuba, ruskih usana, tretmana hujaluronom.

U krivičnoj prijavi se navodi da je osumnjičena menjala adresu svojih salona kako bi izbegla kontrolu inspekcija, a upitno je i na koji način je nabavljala botoks, hujaluron jer „ovlašćeni distrubuteri vrše isporuku ovih preparata samo nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja“, navodi Blic.

 
MarketingNajnovije vesti