Srbija

Uhapšeni zbog utaje poreza i poslovanja preko aplikacije za prevoz putnika

Izvor: 
Tanjug Pet, 07/02/2020 - 19:32Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeno je troje zaposlenih u firmi "Cammeo", koja posluje u Beogradu putem aplikacije za prevoz putnika.

Zbog sumnje da su utajili porez i pribavili imovinsku korist, uhapšeni su direktor i zakonski zastupnik B.C, rukovodilac IT službe N.M, i N.M. koja je zadužena za finansijske poslove i isplate zarada zaposlenima, dok je krivičnom prijavom obuhvaćen i osnivač ove firme hrvatski državljanin V.M, koji je trenutno nedostupan srpskim organima gonjenja.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš rekla je Tanjugu da će oni sutra biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.

Sumnja se da su članovi "Cammeo grupe" utajili porez od oko 54.3 miliona dinara i pribavili imovinsku korist od oko 13 miliona dinara.

Firma "Taxi Cammeo" je registrovana u Hrvatskoj, posluje i u Sloveniji, a u Beogradu ima oko 90 vozača, i posluje preko telefonske aplikacije, preko koje građani mogu da naruče vožnju.

Akcija hapšenja izvedena je u saradnji Višeg javnog tužilaštva sa Sektorom poreske policije, Upravom kriminalističke policije - Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a RS i Bezbednosno informativnom agencijom.

Do akcije je došlo nakon kontrole poslovanja ove firme u toku 2019. godine.

"Cammeo grupa" ima još 50-ak ćerki firmi.
MarketingNajnovije vesti