Foto: Pikrepo
Srbija

Uhapšeno osam osoba zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: 
013info Uto, 14/09/2021 - 15:44
Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP- a Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave u Zaječaru u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršile krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Uhapšeni su D.T. (1978), M.M (1978), P.P. (1988), V.T. (2002), M. P. (1988), R.S. (1966), D. A. (1973) i M. P. (1963), svi iz Zaječara", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D.T. terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana.

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu. Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

MUP navodi i da je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.

Dodaju da policija nastavlja rad na ovom slučaju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 
MarketingNajnovije vesti