• Ukinuta presuda za ubistvo Ćuruvije zbog „NN lica“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu u slučaju ubistva vlasnika „Dnevnog telegrafa“ Slavka Ćuruvije, sa obrazloženjem da je prvostepeni sud prekoračio optužbu uvođenjem NN lica u taj slučaj.

    Prema ukinutoj presudi Ćuruviju je ubilo NN lice, a DB-ovci su za to „pripremili teren“.
     
    Za učešće u ubistvu Ćuruvije, koje se dogodilo 11. aprila 1999. godine, na ukupno 100 godina zatvora bili su osuđeni tadašnji šef Resora državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić, kao i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak i operativac DB-a Ratko Romić.
     
    Apelacioni sud je istovremeno naložio da se optuženima ponovi suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.
     

    Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu u slučaju ubistva vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, sa obrazloženjem da je prvostepeni sud prekoračio optužbu uvođenjem NN lica u taj slučaj.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]