• Uniforma prosvetnih inspektora košta 565 €, tender dobila firma iz Banata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Službenu odeću za prosvetne inspektore praviće firma Isiteks iz Žitišta, koja se jedina javila na tender Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

     

    Ugovor za nabavku službene odeće za potrebe Sektora za inspeckijske poslove poveren je privrednom subjektu „Mika Grbić PR proizvodnja tekstilne galanterije Isiteks Žitište“, vidi se odluci.

    Vrednost ugovora je 1,8 miliona dinara sa PDV-om, što je 15.300 evra.

    Ministarstvo je početkom jula oglasilo tender za službenu odeću koju će ubuduće nostiti prosvetni inspektori. Odeća se nabavlja za do 27 inspektora Ministarstva, piše Nova ekonomija.

    To znači da kompletna uniforma za jednog inspektora košta 565 evra.

    U specifikaciji su detaljno opisani modeli potrebni modeli muške i ženske odeće (odvojeno za leto i zimu), među kojima su blejzeri, haljine, ešarpe, pantalone, sakoi…

    Ministarsvo prosvete donelo je početkom aprila Pravilnik o službenoj odeći i obući republičkog prosvetnog inspektora.

    Službenu odeću republički prosvetni inspektor je dužan da koristi za „obavljanje poslova u inspekcijskom nadzoru“, a obavezno za vreme „obavljanja inspekcijskog nadzora kod nadziranog subjekta“, piše u Pravilniku.

    Pravilnik propisuje da se službena odeća i obuća koristi najduže dve godine osim kaputa i jakne – oni mogu da se koriste najduže četiri godine, odnosno dok su u funkcionalnom stanju i ako estetskim izgledom „ne narušavaju ugled organa državne uprave“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]