• Uništena saobraćajna signalizacija u vrednosti od pet miliona dinara (VIDEO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Preduzeće Putevi Srbije saopštilo je danas da je na deonici od petlje „Kovilovo“ do raskrsnice za Padinsku Skelu oštećena vertikalna saobraćajna signalizacija u vrednosti od skoro pet miliona dinara.

    Oštećena su 63 saobraćajna znaka, trouglastih 12, kružnih 35, kvadratnih šest i pravougaonih 10, kao i 22 table za vođenje i upućivanje saobraćaja, navodi se u saopštenju.

    Godišnja vrednost ukradenih, oštećenih i uništenih saobraćajnih znakova, putokaznih tabli, smerokaza i ostale saobraćajne signalizacije i opreme premašuje 140 miliona dinara, odnosno više od milion evra na teritoriji cele Srbije.

    Uz prosečnu vrednost saobraćajnog znaka odnosno table na godišnjem nivou ukrade se više hiljada saobraćajnih znakova i putokaznih tabli.

    Ako uzmemo u obzir da cena presvlačenja 1km puta u proseku košta oko 12 miliona dinara, možemo zaključiti da bismo godišnje mogli da rehabilitujemo 12 km puta za iznos utrošenih sredstava za ukradenu i oštećenu saobraćajnu signalizaciju, kažu iz Puteva Srbije.

    JP „ Putevi Srbije“ apeluje da se  sve nadležne  institucije, mediji  i sami  građani uključe u akciju  koja bi pomogla  da se sačuvaju materijalna sredstva  uložena u izgradnju i održavanje puteva Republike Srbije sa ciljem da se  obezbedi nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja.  



    Preduzeće Putevi Srbije saopštilo je danas da je na deonici od petlje „Kovilovo“ do raskrsnice za Padinsku Skelu oštećena vertikalna saobraćajna signalizacija u vrednosti od skoro pet miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija