Uništena signalizacija
Srbija

Uništena saobraćajna signalizacija u vrednosti od pet miliona dinara (VIDEO)

Izvor: 
013info Pon, 29/06/2020 - 18:06

Preduzeće Putevi Srbije saopštilo je danas da je na deonici od petlje "Kovilovo" do raskrsnice za Padinsku Skelu oštećena vertikalna saobraćajna signalizacija u vrednosti od skoro pet miliona dinara.

Oštećena su 63 saobraćajna znaka, trouglastih 12, kružnih 35, kvadratnih šest i pravougaonih 10, kao i 22 table za vođenje i upućivanje saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Godišnja vrednost ukradenih, oštećenih i uništenih saobraćajnih znakova, putokaznih tabli, smerokaza i ostale saobraćajne signalizacije i opreme premašuje 140 miliona dinara, odnosno više od milion evra na teritoriji cele Srbije.

Uz prosečnu vrednost saobraćajnog znaka odnosno table na godišnjem nivou ukrade se više hiljada saobraćajnih znakova i putokaznih tabli.

Ako uzmemo u obzir da cena presvlačenja 1km puta u proseku košta oko 12 miliona dinara, možemo zaključiti da bismo godišnje mogli da rehabilitujemo 12 km puta za iznos utrošenih sredstava za ukradenu i oštećenu saobraćajnu signalizaciju, kažu iz Puteva Srbije.

JP „ Putevi Srbije“ apeluje da se  sve nadležne  institucije, mediji  i sami  građani uključe u akciju  koja bi pomogla  da se sačuvaju materijalna sredstva  uložena u izgradnju i održavanje puteva Republike Srbije sa ciljem da se  obezbedi nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja.  
MarketingNajnovije vesti