Srbija

Unutrašnja kontrola MUP-a u prošloj godini podnela 400 krivičnih prijava

Izvor: 
013info Pet, 21/02/2020 - 18:25

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a je prethodne godine podneo krivične prijave protiv 399 osoba od kojih su 33 rukovodioci. Ministar Stefanović je poručio da fokus ubuduće mora biti na otkrivanju pomagača u izvršenju krivičnih dela.

Među njima je najviše bilo policijskih službenika opšte nadležnosti, zatim granične i saobraćajne policije, a potom zaposlenih na upravnim poslovima, kao i pripadnika kriminalističke policije,  navodi se u saopšenju MUP-a.

Načelnik SUK-a Dragan Kujundžić istakao je da su pripadnici uspeli da razviju i preventivne institute, kao što su test integriteta, analiza rizika od korupcije i evidencija i praćenje imovinskog stanja.

"Vaši rezultati sami dovoljno govore o vašem radu. Nije reč samo o broju podnetih krivičnih prijava, već i o svim preventivnim mehanizmima na kojima ste radili, kako bi borba protiv koruptivnih i drugih dela u redovima samog MUP-a bila efikasna i kako bi očuvali ugled MUP-a", rekao je Stefanović na godišnjem sastanku sa pripadnicima SUK-a. 

Fokus u radu SUK-a u narednom periodu mora biti otkrivanje pojedinaca koji pomognu počiniocima najtežih oblika organizovanog kriminala jer je to najveća opasnost, zaključio je Stefanović.

 

Stefanovi' Kujund\i' sastanak
Foto: MUP Srbije
08.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti