Srbija

Upozorenje RHMZ-a: Stiže novi vreli talas, veoma visok UV indeks

Izvor: 
Tanjug Sre, 05/07/2017 - 18:50

U većini mesta maksimalna temperatura će biti između 32 i 36 stepeni, a u nedelju i početkom naredne sedmice (10. i 11. jula) ponegde može dostići i do 38 stepeni.
 
RHMZ je na svom sajtu izdao upozorenje da se topli talas u trajanju od najmanje pet dana od četvrtka očekuje u celoj Vojvodini, a talas vreline od subote će preplaviti i Beograd, Šumadiju, Pomoravlje, jug i jugoistok Srbije.
 
Posebno upozorenje odnosi se na stepen UV indeksa koji će u narednim danima u Srbiji biti od 8 do 10, ali će u četvrtak na Kopaoniku dostići 11, što predstavlja ekstremno visok nivo.
 
Već u četvrtak će zbog visokih temperatura na teritoriji cele Srbije biti na snazi žuti meteo-alarm koji označava potencijalno opasne vremenske prilike. U petak će u većem delu zemlje biti aktivan narandžasti meteo-alarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske prilike.
 
Uz tropski talas do utorka moguća je retka pojava lokalnih pljuskova s grmljavinom. U utorak se očekuje kratkotrajno osveženje u severnim krajevima.MarketingNajnovije vesti