• Upozorenje vozačima: Lažne šlep službe varaju na putevima u Srbiji, neke namerno izazovu udes

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače da se svake sezone na putevima pojavljuju divlje šlep-službe, koje se lažno predstavljaju kao saradnici AMSS-a i pljačkaju vozače.

     

    Zato savetuju vozače da se, ukoliko imaju potrebu za pomoći na putu, obrate isključivo ovlašćenim institucijama, kao što je Operativni centar AMSS, na broj 1987.
     
    Generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić kaže da su oni ove godine imali oko 20 žalbi vozača, i da je AMSS sa pravnim timovima i advokatima od toga napravio materijal koji će proslediti MUP-u, a koji će dalje odlučiti da li tu ima elemenata prekršajne ili krivične odgovornosti.
     
    Nikolić za Tanjug objašnjava da se divlje šlep službe pojave odmah nakon kvara, pa vozačima u tom trenutku deluju kao sreća u nesreći, i lažno se predstavljaju kao partner AMSS-a ili nekog inostranog auto-moto kluba, a zatim automobile voze u privatne radionice gde se „papreno“ naplaćuju često fiktivni kvarovi.
     
    Posebno su na udaru strani državljani koji veruju da je takvu šlep službu poslao njihov savez kome su se obratili.
     
    Divlje šlep službe predstave svoje usluge jako povoljnim, a onda se dogodi sušta suprotnost u narednih nekoliko sati. Dolazi do šteta, dijagnostikuju fiktivne kvarove i traže iznose od više stotina evra kako bi se oni otklonili. To je način na koji mogu da ostvare neku protivpravnu korist. Oni fukcionišu od sezone do sezone, u tranzitnim pikovima„, kaže Nikolić.
     
    On navodi i da je bilo slučajeva da divlje šlep službe učestvuju u podmetanjima kako bi došlo do kvara i saobraćajnih nesreća. Dodaje da su akcije MUP-a sprovedene ove godine smanjile ovakve zloupotrebe na minimum.
     
    Nikolić je savetovao vozače da se, ukoliko imaju potrebu za pomoći na putu, obrate isključivo ovlašćenim institucijama.
     
    Apelujem još jednom da se prilikom svake potrebe za pomoći na putu ili informacijama obrate isključivo Operativnom centru AMSS na broj 1987, jer je to jedina ovlašćena institucija prepoznata od strane države i državnih institucija. Takođe, to je jedini partner u Srbiji ADAC i drugih stranih automobilskih saveza„, poručio je Nikolić.
     
    Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević kaže da od AMSS dobijaju podatke o takvim slučajevima, ali da, za sada, nema masovne pojave zloupotreba divljih šlep službi.
     
    Reč je o 10 slučajeva, među njima je bilo osam krivičnih dela i najveći broj je rešen„, rekao je Lakićević.
     
    On je istakao da MUP od 15. juna sprovodi pojačanu aktivnost na Koridoru 10 u toku turističke sezone.
     
    Pojačano je prisustvo pripadnika MUP-a duž Koridora 10, na parkiralištima, stajalištima, ugostiteljskim objektima, pumpama i naplatnim stanicama. Veliki značaj smo posvetili upravo vozilima koji prolaze Koridorom 10, a njih je 300.000 više nego prošle godine„, navodi Lakićević.
     
     

    Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače da se svake sezone na putevima pojavljuju divlje šlep-službe, koje se lažno predstavljaju kao saradnici AMSS-a i pljačkaju vozače.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]