• Uručeni ključevi stanova u okviru finalnog izvlačenja nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar finansija u Vladi Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovore sa dobitnicima stanova u poslednjem, jesenjem izvlačenju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

    Najviše sreće u finalnom izvlačenju imali su Jelena Šajković iz Beograda, koja je dobila stan od 55,29 kvadrata u „Beogradu na vodi“, Silvana Jašarević iz Beograda, koja je osvojila trosoban stan u naselju Zemunske kapije, i Milan Amidžić, takođe iz Beograda, koji je dobitnik dvosobnog stana u naselju Zemunske kapije.

    Ministar je srećnim dobitnicima poželeo da u novim stanovima provedu puno lepih trenutaka, pri čemu im je izrazio zahvalnost na učešću u ovoj nagradnoj igri, kao uostalom i svim građanima koji podržavaju borbu protiv sive ekonomije.

    Dodelom ključeva za dva stana u naselju Zemunske kapije i za jedan u „Beogradu na vodi“, završavamo ovogodišnju nagradnu igru, naglasio je Mali, dodavši da je ponosan na njene rezultate, jer je u bazenu u studiju RTS-a bilo više od 13 miliona koverata i da nikad nije poslat veći broj.

    Mislim da smo na pravi način razvili svest kod građana o tome da je važno da uzimaju fiskalne račune i da se zajedno borimo protiv sive ekonomije, rekao je ministar.

    Mali je izrazio nadu da će se u godinama pred nama manje pričati o fiskalnim računima, da će ih građani više uzimati, svesniji da se na taj način još više uređuje i gradi lepša i bolja Srbija.

    Ministar je napomenuo da će analiza efekata nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ početi odmah, uz napomenu da je prošlogodišnja nagradna igra bila takva da smo se opredelili da je organizujemo i ove godine.

    Sada je još veći broj računa i koverata, veća je svest građana, a to se poklopilo i sa uvođenjem novog sistema fiskalizacije, naglasio je Mali.

    Prema njegovim rečima, do kraja aprila, zajedno sa uvođenjem novog sistema fiskalizacije, imaćemo i rezultate ovogodišnje nagradne igre, pa ćemo proceniti da li ćemo organizovati novu, a razmislićemo i o tome da li će ona biti digitalna.

    Od 1. novembra, kako je podsetio, kreće tranzicioni period za novi model eFiskalizacije, što znači da će obveznici fiskalizacije preći na novi model uređaja, koji može da bude i tablet, laptop, mobilni telefon, koji će uz odgovarajući softver predstavljati fiskalni uređaj.

    Mali je dodao da obveznici imaju obavezu da pređu na ovaj model do 30. aprila 2022. godine, pri čemu je uputio poziv svim fiskalnim obveznicima da se prijave za subvencije, a da su već isplaćeni neki od njih koji su se prijavili.

    Predviđeno je da obveznici dobiju subvenciju od 100 evra za svako prodajno mesto i 100 evra za svaki fiskalni uređaj. Novi sistem fiskalizacije ni na koji način neće opteretiti naše privrednike. Dakle, država će pokriti taj trošak, rekao je ministar.

     

    Ministar finansija u Vladi Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovore sa dobitnicima stanova u poslednjem, jesenjem izvlačenju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija