put
Srbija

Uspešno završen projekat „Unapređenje povezanosti Banata 2 – IBC 2“ Srbija- Rumunija

Izvor: 
013info Čet, 29/07/2021 - 10:48
Projekat „Unapređenje povezanosti Banata 2 – IBC 2“ Srbija - Rumunija“ je nastavak uspešno realizovanog prvog projekta „Unapređenja povezanosti Banata“  u okviru prethodnog programa “INTERREG IPA CBC Rumunija – Srbija”.     Cilj projekta je da se unapređenjem putne infrastrukture u pograničnim regionima omogući bolja komunikaciju među pojedincima i privrednim subjektima u pograničnom području obe zemlje, kako bi se stvorila zdrava osnova za optimalan ekonomski i društveni razvoj pograničnih delova obe zemlje. 

Partneri na projektu, Javno preduzeće “Putevi Srbije” kao vodeći, Opština Žombolj iz Rumunije, Grad Kikinda i Regionalni centar za društveno–ekonomski razvoj  „Banat“ iz Zrenjanina, zajedno su 24 meseca, od 01.08.2019.g. do kraja jula 2021.g. radili na ovom projektu. 

JP „Putevi Srbije” je u okviru projekta izvelo radove na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 15, na deonici od Kikinde do Nakova u dužini od 1800 metara, vrednih  oko 56.000.000 dinara.

“Budući da je projekat uspešno realizovan, JP „Putevi Srbije” očekuje da će sa istim partnerima realizovati još projekata koji se sufinansiraju iz evropskih fondova prekogranične saradnje”, izjavio je Milorad Martinov, menadžer  projekta iz Sektora za strategiju, projektovanje i razvoj.

„Potrebno je napomenuti da je projekat osoben i po tome što je relizovan u specifičnim uslovima“, ističe Martinov, „projekat je realizovan u uslovima pandemije virusa Kovid 19, skoro godinu i po dana od ukupno dve godine, koliko je predviđeno  vreme za sprovođenje  projekta, što je iziskivalo dodatne napore“. 

“Niko od nas nije imao iskustva u radu u ovakvim okolnostima”, objašnjava Martinov, “nije bila moguća normalna komunikacija među partnerima, granice su bile zatvorene, sva komunikacija se odvijala telefonom, putem imejlova i video linkova, što je znatno otežavalo rad”.   „Ipak, i pored svega, uspeli smo da sve aktivnosti završimo u predviđenom roku i uspešno realizujemo projekat. To pokazuje koliko smo svi mi, kao partneri, shvatili ozbiljnost situacije i dodatnim naporima, svako u svom delu, završili na vreme sve aktivnosti predviđene projektom“,  istakao je  Milorad Martinov. 
MarketingNajnovije vesti