Vučić
Srbija

Već viđeno: Vučević ponovo podnosi prijavu protiv Vučića, sada zbog Belivuka

Izvor: 
021.rs Pon, 02/08/2021 - 16:07Srpska napredna stranka najavila je da će potpredsednik Glavnog odbora vladajuće partije Miloš Vučević u utorak podneti krivičnu prijavu protiv predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića, objavio je 021.rs.

Povod za ovo su, kako se navodi u saopštenju, laži mafijaškog klana Veljka Belivuka i njima bliskih tajkunskih političara i njihovih medija.

 
"Građani će u sudskom postupku jasno videti sve dokaze, ko laže, zašto to čini, sve pipke ove mafijaške hobotnice, spregu ovog monstruoznog kriminalnog klana sa raznim političkim i drugim centrima moći, nakon čega će celokupnoj javnosti biti nedvosmisleno jasno zašto im je svima sve vreme zajednička meta predsednik Vučić", navode naprednjaci.

Ovo nije prvi put da gradonačelnik Novog Sada podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića. To je učinio i u decembru 2019. godine, kada je podneo krivičnu prijavu i protiv predsednikovog brata Andreja Vučića. 

 
Razlog za to su bili navodi o umešanosti braće Vučić u slučaj "Jovanjica", nelegalnu proizvodnju marihuane na imanju Predraga Koluvije, koji se zbog toga nalazi u pritvoru i protiv kojeg je podignuta optužnica. 
 
I tada je prvo sam Vučić najavio podnošenje krivične prijave protiv sebe. Razlog u slučaju "Jovanjice" je bio taj da "nema smisla da 500 puta odgovara na iste gluposti o kojima neko govori, a ne podnosi krivičnu prijavu".
 
Vučevićeva krivična prijava protiv braće Vučić odbačena je krajem januara 2020. godine. Tada je Tužilaštvo za organizovali kriminal saopštilo da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa osumnjičenim Predragom Koluvijom, niti da su pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog dela koje se stavljaju na teret Koluviji.
 MarketingNajnovije vesti