• Većina građana mini odmor provodi u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Kopaoniku veća poseta nego za novogodišnje i božićne praznike.

    Gosti u Suboticu i na Palić pristižu od juče. Kapaciteti u hotelima i salašima popunjeni su 80 odsto.

    „Goste dočekujemo u podne sa supom, a kada je veče sa hladnim predjelom. Ovde bez više sledova jela nećete proći tako lako“, kaže Maja Gabrić, menadžerka jednog palićkog salaša.

    „Ono što se nudi je i ergela na Kelebiji gde svi turisti mogu da uživaju u atrakcijama koje nudi sama ergela. Takođe tu su salaši i vinarije“, ističe direktor TO Subotice Aleksandar Medaković.

    Za Dan državnosti mnogi nisu odoleli blagotvornom dejstvu banjskog vazduha i vode. U Vrnjačkoj Banji rezervisano je više od 20 000 ležajeva, a do kraja vikenda biće puni i u Banji Trepči. 

    „Danas očekujemo da se pune kapaciteti i onda smo im organizovali i muziku i druženje u vinariji. Neku degustaciju vina. Svako za sebe će naći šta mu odgovara i do nedelje provesti jedan kvalitetan odmor u kraljici banjskog turizma“, kaže predsednica Udruženja hotelijera Vrnjačke Banje Nina Stamenić. 

    „Pored termo-mineralne vode koja ovde izvire, ovaj ambijent u kojem se sama banja nalazi, prirodno magnetno polje, već samo po sebi deluju kao terapija. Tako da sam boravak na ovom prostoru će vas učiniti zdravijim“, smatra Nenad Marković iz Atomske banje. 

    Vreme ide na ruku i hotelijerima na Kopaoniku. Snega na toj planini ima u izobilju te ne čudi što je za Sretenje veća poseta nego za novogodišnje i božićne praznike. 

    „Pored skijanja za sve neskijaše postoji mogućnost vožnje na motornim sankama, hodanja na krpljama i panoramske vožnje žičarom Pančić ekspres i Mali Karaman“, kaže Teodora Perović iz TO Raška. 

    Praznike mnogi proslavljaju u porodičnim domovima, ali i na putovanju u evropskim metropolama. 

    „Najveće interesovanje je bilo za Italiju. Danas 80 putnika putuje u Toskanu“, navodi Nusret Nicović iz jedne novopazarske turističke agencije. 

    Povodom Dana državnosti u Srbiji su neradni sreda i četvrtak, ali su mnogi iskoristili priliku da naprave mini odmor do kraja vikenda. 

    Na Kopaoniku veća poseta nego za novogodišnje i božićne praznike.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]