• Veliki broj poslodavaca i dalje ne da povratnu informaciju o konkursu za posao

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Čak 77 odsto kandidata koji su aplicirali za neki posao nisu dobili povratnu informaciju od poslodavca, pokazuje istraživanje portala poslovi.infostud.com.
    Kao i prethodnih godina, i tokom 2019. kandidati koji konkurišu za poslove su putem sajta poslovi.infostud.com dali svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kopanijama. Tom prilikom je ocenama od jedan do pet bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.
     
    Za razliku od prethodnih godina, ove godine anketirani kandidati su dali odgovor i na pitanja da li su su pozvani na test ili intervju, kao i da li su tom prilikom dobili posao za raspisanu poziciju.
     
    Od ukupnog broja anketiranih skoro 77 odsto kandidata nije dobilo povratnu informaciju od poslodavca, i takav pristup su ocenili negativnom ocenom 1,95. Izostanak povratne informacije, po kandidatima, u velikoj meri utiče na sam imidž kompanije, te je 65 odsto anketiranih reklo da se ne bi ponovo prijavilo na oglas poslodavca, a više od 70 procenata kandidata ne bi preporučili bliskim osobama da konkurišu na oglase tog poslodavca.
     
    Iako je zbog izostanka povratne informacije o ishodu konkursa i prošle godine više od 60 procenata ispitanika reklo da se ne bi ponovo prijavili na oglas poslodavca i da to jako loše utiče na percepciju i brend samog poslodavca, kandidati su i ove godine u velikoj meri istakli svoje nezadovoljstvo merom u kojoj se to čini.
     
    Tako je izostanak poratne informacije i ove godine i dalje najslabije ocenjen u procesu selekcije i regrutacije sa prosečnom ocenom 1,91.
     
    U toku procesa selekcije i regrutacije kompanije su najbolje ocenjene za način na koje su zakazale test i intervju ocenom 3,96, a potom i za dobijene informacije o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) ocenom 3,7. Brzina završetka procesa selekcije se našla na trećem mestu sa ocenom 3,6.

    Čak 77 odsto kandidata koji su aplicirali za neki posao nisu dobili povratnu informaciju od poslodavca, pokazuje istraživanje portala poslovi.infostud.com.
     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija