Helikopteri u Trebinju printscreen
Srbija

VIDEO: Helikopteri iz Srbije gase požar kod Trebinja, LSV pita što nisu bili angažovani u Vršcu

Izvor: 
021.rs Pon, 08/08/2022 - 12:30Dva helikoptera MUP-a Srbije sa posadama poslata su u Republiku Srpsku da bi pomogla u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm-Bare-Djevojačke grede, kod Trebinja.
 
Ovi helikopteri su poslati po naređenju predsednika Aleksandra Vučića.
 
Visoke temperature i jak vetar prouzrokovali su brzo širenje požara, prenosi Srpskainfo. Požarna linija duga je više od 20 kilometara, a požar za sada ne preti kućama i stanovništvu.
 
Sve raspoložive vatrogasne jedinice i dobrovoljna društva su na terenu. Nemerljiv doprinos u gašenju ovog velikog požara daje i Helikopterski servis Republike Srpske čiji helikopter na ovom području deluje od sinoć, piše Glas Srpske.
 
Očekuje se da helikopteri počnu da gase požar u rejonu Bijele gore, dok se u selu Vučja Vatra približava kućama, rekao je Srni komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastva Miloš Vučurević. Rekao je da se jedan krak požara odvaja za selo Donji Skočigrm i Donja Bara, gde je situacija kritična.
 
"Vatra je na oko 300 metara od kuća, vatrogasci su na terenu, očekujemo da uz pomoć helikoptera stabilizujemo situaciju", rekao je Vučurević.
 
LSV: Zašto helikopteri nisu gasili požar na Vršačkom bregu a gase ga u Trebinju
 
Kako piše 021.rs, Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru Aleksandru Vulinu zašto nisu angažovani policijski helikopteri prilikom požara na Vršačkom bregu.
 
"S druge strane, mediji su puni informacija o akcijama gašenja požara u okolini Trebinja u Bosni i Hercegovini, u kojima učestvuju dva helikoptera policije Srbije. Pitamo se zašto Vulinu nisu bitni životi i imovina građana Vršca i okolnih sela?", kaže LSV.
 
Dodaju da građanima Trebinja i dugih krajeva BiH treba pomoći, ali smatraju da je sramotno da pomoć izostaje kada je potrebna građanima Vršca.
 
 
 MarketingNajnovije vesti