• VIDEO: Protest frilensera ispred Skupštine – „Ako odemo jahaćete svoje magarce“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Udruženje radnika na internetu počelo je danas ispred Skupštine Srbije protest zbog odluka Vlade o njihovom oporezivanju.
     
    Više stotina učesnika skupa koji nose nose transparente, krenulo je u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije, a potom do Trga Slavija.
     
    Na transparentima, pored ostalog, piše: „Porez da, pljačka ne“, „Prvo zakon, onda porez“, „Sistem nije radio, mi jesmo – ko je kriv“, „Ni ‘žuti’ nas nisu ovako ocrnili“, „Prvo smo unosili devize, sad nas teraju po vize“, „Ako odemo jahaćete svoje magarce“.
     

     
    Članovi tog udruženja najavili su da će kampovanje koje su počeli u sredu uveče u šatorima postavljenim ispred parlamenta trajati do 10. aprila.
     
    Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar rekao je danas da se premijerka Ana Brnabić srela kratko sa njima ispred Skupštine Srbije gde je u toku protest tog udruženja. Kako je Pogačar rekao, Brnabić je izašla iz zgrade Skupštine i pitala ih kako su i rekla da je spremna za razgovor.
     
    To pokazuje da Vlada Srbije zna da je njihov predlog problematičan„, rekao je Pogačar.
     
    Dodao je da su frilenseri spremni za nove proteste ako se predlog o oporezivanju njihovih prihoda ne povuče.
     
    Poreska Uprava je krajem prošle godine, posle kontrole, dostavila frilenserima rešenja o naplati poreza za prethodnih pet godina iako nije postojao precizan zakon za tu kategoriju radnika, a zatim je u pregovorima ponudila da se otpiše kamata, prizna veći procenat troškova i uvede neoporezivi deo od 32.000 mesečno, a dug plaća u mesečnim ratama deset godina.
     
    Udruženje radnika na internetu je odbacilo takav predlog, ali je drugo udruženje, Udruženje frilensera i preduzetnika spremno da ga prihvati i Vlada Srbije je predlog usaglašavala sa njihovim zahtevima, a Pogačar je ocenio da to udruženje nema legitimitet i da nije reprezentativno.

    Udruženje radnika na internetu počelo je danas ispred Skupštine Srbije protest zbog odluka Vlade o njihovom oporezivanju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija