• VIDEO Razlupane prostorije SNS u Novom Sadu, razbijena vrata Gradske kuće

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nekoliko hiljada građana okupilo se u Novom Sadu na Trgu ispred Gradske, a pridružili su im se studenti iz novosadskih studentskih domova. Duga kolona demonstranata zatim je nastavila da se kreće ulicama grada. Tokom protesta su razlupane prostorije SNS, a razbijena su i vrata Gradske kuće, objavila je nova.rs.

     

    Građani se masovno pridružuju protestu. Neki i napuštaju gradski prevoz i ulaze u kolonu.

    Demonstranti su na Bulevaru oslobođenja i krenuli su ka zgradi Banovine. I dalje se sporadično smenjuju pesme o Kosovu i svetinjama sa levičarskim pesmama i pozivima za hapšenje Vučića.

    Grupa od pet mladića obučenih u crno gađala je patrolu policije kamenjem i petardama. Napad se desio na uglu Bulevara i Maksima Gorkog.

    Ista grupa mladića kasnije je kamenjem i petardama zasula zgradu RT Vojvodine.

    Policija je blokirala pristup Banovini, pa su demonstranti krenuli nazad ka Trgu slobode. Usput su kamenicama razlupali prostorije lokalnog SNS.

    Ispred Gradske kuće demonstranti skandiraju “Miloše, odlazi” i “Vučeviću, gde si”. Grupa mladića u crnim majicama u jednom trenutku je razlupala vrata na ulazu u Gradsku kuću. Zanimljivo je da nigde nema policije.

    Mada je zvanična organizacija protesta pozivala na protest bez ikakvog organizatora, na samom početku protesta je došlo do verbalnog sukoba između pokreta desničara kojim rukovodi Uroš Veljović i mladića za kog, kako nova.rs saznaje, pripada pokretu “1 od 5 miliona”.

     

    Nekoliko hiljada građana okupilo se u Novom Sadu na Trgu ispred Gradske, a pridružili su im se studenti iz novosadskih studentskih domova. Duga kolona demonstranata zatim je nastavila da se kreće ulicama grada. Tokom protesta su razlupane prostorije SNS, a razbijena su i vrata Gradske kuće

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]