Sekretarka i Jurić printscreen
Srbija

VIDEO - Sekretarka MUP-a pitala Igora Jurića: Gde ste vi bili kada vam je ćerka ubijena?

Izvor: 
TV Prva Ned, 31/05/2020 - 13:18

U žustroj polemici u Jutarnjem programu na TV Prva, govoreći o nestaloj deci, amber alertu i političaru pedofilu, osnivač Fondacije Tijana Jurić" Igor Jurić je sekretarku MUP Biljanu Ivković Popović upitao zašto mu nisu pronašli živo dete, misleći na njegovu ubijenu ćerku Tijanu, na šta je ona odgovorila: "A gde ste vi bili tada?"
 
Na konstataciju Biljane Ivković Popović da je ubica njegove ćerke uhvaćen, Jurić ju je upitao: "Zašto niste našli živo dete", na šta mu je sekretarka odgovorila "da je situacija bila takva" i upitala ga: "Gde ste vi bili tada?".

 

"Bezbednost i sigurnost dece je prioritet države i društva. Ko god da ima saznanja da je bilo ko na bilo koji način zlostavljao dete, mora slučaj da prijavi državnim organima", rekla je Popović Ivković i dodala da nije istina da policija zna bilo šta o političarima pedofilima.
 
Ona je više puta insistirala na tome da Jurić objavi ko je političar pedofil, kao i identitet deteta, ističući da "neko dete trpi i pati".
 
Jurić je istakao da je saglasan sa saopštenjem ministra policije Nebojše Stefanovića da se od ove situacije pravi medijska atrakcija, a kao "isključivog krivca" za to naveo je upravo Biljanu Popović Ivković.
 
"Gospođa Biljana i ja smo se stalno čuli i nije bilo potrebe da izlazi u medije i postavlja isto pitanje. Kad budem imao konkretne dokaze ja ću sa njima izaći, nemam nikakvih tajni. Imali ste tri meseca da pitate da li nekako možete da pomognete, ali ste priču provlačili preko medija", rekao je Jurić.
 
Popović Ivković je ponovila da Jurić saznanja mora da podeli sa institucijama, te da novinare i građane interesuje ko je u pitanju.
 
"Rekli ste da imate dokaze da su deca zlostavljana. Izašli ste u javnost sa tim. Pozivate ljude da prijave pedofiliju, Vaša je obaveza da i Vi to uradite. Ako imate saznanja podelite to sa institucijama, niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke", insistirala je Popović Ivković.
 
Ona je dodala da je "gore ako neko prikriva bilo kakve dokaze iz bilo kakvog razloga", insistirajući na tome da je Jurićeva građanska dužnost da dostavi dokaze.
 
Prema Jurićevim rečima, izašao je u javnost jer je želeo da o ovoj temi počne da se priča i da objavi da "nažalost i ljudi na visokim funkcijama i te kako rade loše stvari", dodavši da niko pre o tome nije govorio.
 
Popović Ivković rekla je da su Igoru Juriću vrata MUP-a uvek otvorena.
 
"Da li je moguće da dozvoljavate da dete trpi? U prethodnom periodu smo uhapsili brojne pedofile i seksualne prestupnike. Tako bismo učinili i ovog puta", tvrdila je ona.
 
Kao glavni razlog zbog kog Jurić ne želi da izađe sa informacijama naveo je da to dete posle onog što on kaže može da bude ubijeno.
 
"Nisam ja ni sudija ni tužilac, ja radim svoj posao. Ako me tužilaštvo pozove, ja ću reći šta imam, neću detalje iznositi ovde. Samo želim da kažem da su institucije često zakazale", rekao je Jurić.
 MarketingNajnovije vesti