Asfaltirana stabla Foto: Instagram
Srbija

VIDEO U Beogradu trgovinski lanac asfaltirao i stabla, prijava podneta inspekciji na hitno postupanje

Izvor: 
nova.rs Ned, 18/04/2021 - 21:28Gradska opština Rakovica reagovala je na žalbe građana koji su prijavili da je asfaltirana površina između stabala u ulici Velizara Stankovića na Miljakovcu, te je na teren izašla komunalna inspekcija.

 

Oni su ovom prilikom utvrdili da je površina u javnom korišćenju sveže asfaltirana, čime se sumnja da su ugrožena stabla na toj lokaciji.
 
Prijava je prosleđena Građevinskoj inspekciji Beograda u čijoj naadležnosti je ovaj problem na hitno postupanje, dok će Gradska opština Rakovica biti u kontaktu sa gradskom građevinskom insprekijom i insistiraće da se utvrde sve okolnosti, i da se, ukoliko postoji osnov za to, protiv počinioca podnesu odgovarajuće prijave, napisao je u objavi na fejsbuku Jovan Simić, žitelj ovog naselja koji je objavio video asfaltiranog drveća.
 
Podsetimo da je Simić ranije objavio video na kojem se može videti kako je trgovinski lanac ispred prodavnice koja tek treba da se otvori na Miljakovcu, asfaltirao i stabla.
 
"Pozivam ljude iz ovog trgovinskog lanca da što pre nađu bolje rešenje za drveće i da opet urede plato ispred svoje prodavnice, ne sumnjam da su ovo mogli da urade na mnogo bolji način. Ovo je katastrofa. Javlja mi se mnogo komšija i prijatelja sa Miljakovca, svi su zgroženi, i nakon što ova firma bude ispravila ovu grešku, očekujemo i da posade nove sadnice negde u našem kraju, kako bi se iskupili. Miljakovac je jedan od najzelenijih i najlepših delova Beograda i to treba čuvati", poručio je Simić.
 MarketingNajnovije vesti