• Virus korona ušao u studentske domove u Beogradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Virus korona je ušao u studentske domove u Beogradu, potvrđeno je za Nova.rs u Studentskoj poliklinici.
    Epidemiolog te klinike Mila Paunić kaže da je situacija u ovom trenutku pod kontrolom.
     
    „Izolaciju obolelih studenata i kontakata, rešili smo ad hoc, uz pomoć ustanove Studentski centar, koja je pronašla prostor za izolaciju. Veliku pomoć pružile su nam kolege iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Reč je o dvadesetak studenata i njihovih kontakata, koji su u izolaciji„, kaže za Nova.rs dr Paunić.
     
    Sve ustanove u okviru Studentskog centra sprovode veoma rigorozne preventivne mere. Domovi su, međutim, gusto naseljeni kolektivi, mladi se intenzivno druže, studentske sobe su male i uvek postoji pretnja da se infekcija proširi, i mi radimo sve da se to ne desi„, naglašava dr Paunić.
     
    Da se virus pojavio u studentskim domovima rekao je i dr Predrag Kon za TV Prva. Kon je kazao da su ljudi bili diciplinovani dok su bile restriktivne mere, a sada je sve do pitanja našeg odnosa. Kako je napomenuo, postoji i problem zbog povratka 17.000 studenata u Beograd zbog ispita, i potvrdio je da se virus pojavio u studentskom domu na Karaburmi.
     
    Imate u Novom Pazaru žarište nakon Bajrama i u Tutinu. Pojavljuju se žarišta i mi to sve držimo pod nadzorom, ali sprovoditi taj nadzor nije jednostavno. Mi sad imamo 250 kontakata koji su pod nadzorom. Oni su slobodni ljudi, ali iz dana u dan se čujemo sa njima i pratimo njihovo stanje„, pojasnio je Kon.
     
    Kon je kazao da je situacija sa studentima i domovima za stare pokazala da je virus živ i prenosiv. 

    Virus korona je ušao u studentske domove u Beogradu, potvrđeno je za Nova.rs u Studentskoj poliklinici.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]