• Vladimir Rebić odlazi s mesta direktora policije 16. decembra?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Direktor policije Vladimir Rebić 16. decembra odlazi sa mesta direktora policije u MUP.
     
    Ovu informaciju saznaje Politika.
     
    U jeku događaja poput pucanja na Srbe na Kosovu, afere Jovanjica i hapšenja Dijane Hrkalović, direktor policije je otišao na godišnji odmor. Sada je izvesno da će nakon toga otići u penziju.
     
    Već se pominju i imena pojedinih ljudi iz MUP koji su „u užem izboru“ za mesto novog prvog operativnog čoveka policije, ali je sve na nivou spekulacija.
     
    Sagovornici Politike koji su radni vek proveli u MUP-u kažu da je on bio odličan kao načelnik Uprave saobraćajne policije, ali da se na poziciji direktora nije baš dobro snašao. Postavljen je na to mesto u jeku političkih afera, raka „škaljaraca“ i „kavčana“ i nastanka Belivukove grupe.
     
    Dok se još 2016. godine spekulisalo o imenovanju Rebića, jedan policijski sindikat upozoravao je da on nije čovek za to mesto, da nikada nije napisao nijednu krivičnu prijavu u karijeri i da ne zna ništa o finansijskim istragama, borbi protiv korupcije i borbi protiv organizovanih narko-grupa. 
     
    Nedavno je bio ispitivan na poligrafu u vezi sa slučajem Jovanjica, odnosno postupanjem Slobodana Milenkovića, načelnika odeljenja za narkotike i Dušana Mitića, inspektora koji su priveli prvooptuženog u tom slučaju Predraga Koluviju. I ovo je presedan jer nije zabeleženo u Srbiji da direktor policije bude ispitivan na detektoru laži.
     
    Mediji prenose da bi Rebić trebalo da potpiše već napisano rešenje kojim se Milenković prebacuje u odeljenje za ratne zločine i da se ne zna da li će ko to učiniti, pošto je direktor na odmoru.
     
    Ime novog direktora policije trebalo bi da bude poznato do kraja godine.

    Direktor policije Vladimir Rebić 16. decembra odlazi sa mesta direktora policije u MUP.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija